Opera: HET SLUWE VOSJE - L. Janáček (Ned. vertaling)

Opera Animous speelt:

"Het Sluwe Vosje"
van de Tsjechische componist Leoš Janáček.

Bekijk de TRAILER

Speellijst:

10 juni in de tuin van het Stedelijk Museum in Zwolle, 20.30 uur

12 juni op de binnenplaats van Kasteel Huis Bergh te 's Heerenberg, 20.30 uur

24 & 25 juni in Ruine van Bredero bij Santpoort-Zuid, 20.30 uur

Via info@operanimous.nl kunt u reserveren. De kaartverkoop via de website www.operanimous.nl.

Inhoud

Een Boswachter ligt in het bos te slapen als er een kikker op zijn neus springt. Als hij geschrokken opspringt, ziet hij een jong vosje en besluit het mee naar huis te nemen.
Het vosje laat haar gevangenschap niet op zich zitten, maakt ruzie met de Teckel, die liefdesliederen schrijft en ze discussieert met de Kippen over hun slaafse gedrag. Als deze niet willen luisteren, richt het Vosje een ware ravage aan in het kippenhok en weet te ontsnappen.
In het café heeft de Boswachter zo zijn eigen discussies. De Schoolmeester biecht op dat hij verliefd is op het zigeunermeisje Terynka en zij niet op hem. De Boswachter troost de Schoolmeester en de Pastoor vindt er het zijne van.
Het vosje ondertussen, is weer vrij en ontmoet een mannelijke vos. Ze worden verliefd, pikken het hol van Meneer de Das in en stichten een gezin. Maar Harashta, de stroper ligt op de loer. Het vosje heeft zijn kip gestolen en Harashta wil wraak. Hij gaat bovendien trouwen met Terynka en heeft haar een nieuwe mof beloofd…

De voorstellingen zijn de herneming van de sprankelende voorstelling op locatie, die Operanimous in 2010 maakte van de opera 'Het Sluwe Vosje' van Leoš Janáček. Een cast van 12 jonge professionele zangers verandert met gemak van mens naar dier en weer terug. Kleurige fantasiekostuums, maskers en objecten maken het stuk tot een muzikaal spektakel voor de hele familie. En niet onbelangrijk: in het Nederlands gezongen!

Met Robbert Muuse, Eva Hartmann, Esther Huisman, Kim de Fuijk, Brenda van Hoof, Bas Kuijlenburg, Reza Ranjazmay, Mirella Reiche, Noëlle Roos, Leonore van Sloten en Sandra van Vliet.

Regie: Machteld van Bronkhorst
Muzikale leiding : Wieke van Wingerden
Vormgeving: Margrethe Beelen en Monique Horsman

Informatie: www.operanimous.nl