Robbert Muuse

Nieuws

 

 

Recent News

Zomercursus 15-21 augustus 2020

Stilte en Spektakel

Een liedcursus voor zangers en pianisten in de Franse Morvan.

De Kamergalerie | Préporché (Morvan, Bourgogne),
Le Bourg, 58360 Préporché, Frankrijk
www.dekamergalerie.nl

Download flyer:

Docenten: Robbert Muuse, zangMicha van Weers, piano.


Aanmelden kan tot 15 mei 2020.
Stuur hiervoor een e-mail aan: info@de kamergalerie ...

Published: 2020-01-06

 


CD Live-concert: Die Schöne Müllerin

In 2015 verscheen de nieuwe CD-opname van een live-concert door Robbert Muuse en Micha van Weers met de liedcyclus 'Die Schöne Müllerin' van Franz Schubert. Opname in de Edesche Concertzaal te Ede.
Bestelinformatie

 


Back to Top

Muziekwijzer van een Musicus

Robbert Muuse en Micha van Weers zijn in de week van 7 september 2015 dagelijks te gast in het Radio4-programma Muziekwijzer bij Omroep MAX.
Elke werkdag - 14:00-16:00 uur.Om 15.03 "Muziekwijzer van een musicus". Terugluisteren: start bij 1:01:00 www.radio4.nl/muziekwijzer

Gepresenteerd door: Mieke van der Weij, Edwin Rutten.

 


Back to Top

Robbert Muuse zingt Eugen Onegin

(nov. 2014)

Op dit moment is Robbert druk met repetities voor zijn hoofdrol in de opera Eugen Onegin van de Russische componist Piotr Iljitsch Tsjaikovski. Het is een glansrol uit het grote operarepertoire. Is samenspel met zijn gelijkwaardige tegenspelers Lisette Bolle (Tatjana), Véronique Lamers (Olga) en Pascal Pittie (Lenski), neemt het verhaal vol lyriek, passie en haatzucht, een dramatische wending.

Eugen Onegin (naar het gelijknamige toneelstuk van Alexander Poesjkin) is een productie van het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG), i.s.m. het Nijmeegs Symfonieorkest, met de muzikale leiding door Hans Lamers (vst. Arnhem/Veenendaal) en Wouter Padberg (vst. Nijmegen) en geregisseerd door Marc Krone. Het stuk wordt in het Duits gezongen.

www.goog.nl

 


Back to Top

De Wereld Draait Door

Robbert treedt op in MINI-OPERA bij De Wereld Draait Door; eerbetoon aan Wubbo Ockels - Vara; 19 mei 2014 bekijk hier.
Componist: Reza Namavar
Libretto: Govert Schilling
Muziek: Matangi Kwartet
Sopraan: Maartje Rammeloo
Bariton: Robbert Muuse.

 


Back to Top

NEW CD-RECORDING!

Songs of Quest and Inspiration

CYRIL SCOTT - RALPH VAUGHAN WILLIAMS

Challenge Classics

Klik hier voor meer informatie en luisterfragmenten van de CD

Bestelinfo: stuur hier een email met uw aanvraag

Meer op www.challenge.nl

 


Back to Top

Gramophone (March 2012)

‘This pioneering recording, by the enterprising Dutch pair Robbert Muuse and Micha van Weers, provides an enlightening glimpse of the composer’s [Cyril Scott's] appreciable powers.
[…] also give impressive performances of Vaughan Williams’s Songs of Travel and two of the Five Mystical Songs.’
Read here - Jeremy Dibble, March 2012

Fono Forum (März 2012)

‘…exzellente Sprachbeherrschung ebenso dazu wie sein stilistisches Einführungsvermögen.’
‘Robbert Muuses relativ heller, flexibler Bariton tut sich nicht schwer beim Wechseln der Atmosphären.’
‘Den Interpreten meint man die Lust am musikalischen Wandern anzuhören.’
Christoph Zimmermann, März 2012

Read here...

Opernglas

‘Muuse ist die Liebe zu diesen Liedern anzumerken, sorgfältig lotet er den Text aus, sucht nach immer wieder neuen dynamischen Abstufungen.’
‘Kompetent begleitet wird Muuse von seiner Landsmännin Micha van Weers, die den zum Teil sehr anspruchsvollen Klavierpart nach Herzenslust funkeln und schillern lässt.’
‘[Cyril Scotts Lieder gepaart mit] Liedern von Ralph Vaughan Williams: Eine gelungene Kombination, weist doch die Tonsprache dieser Zeitgenossen starke Ähnlichkeiten auf. Beide haben aus dem reichen Schatz der englischen Volksmusik geschöpft, beide verstehen sich darauf, mit Tönen zu malen – aber mit feinem Pinsel und zarten Pastellfarben.’
Andreas Laska, März 2012

Luister (maart/april 2012)

Luister

"[RM] zingt Scott's liederen met een heel mooi gefocuste, warme en heldere toon en duidelijke dictie... een echte liedzanger aan het werk."
"Tweede troef is Micha van Weers, die een enorm kleurenpalet uit de piano tovert en daadwerkelijk als tweede karakter in de liederen fungeert."
"...herhaalde beluistering van de cd de moeite waard..."
Hein van Eekert - maart 2012

 

CD Cyril Scott songs - Opusklassiek

Opus Klassiek:
'...Niet alleen is het de verdienste van de bariton Robbert Muuse dat alle op deze cd vastgelegde liederen van Cyril Scott voor het eerst op cd zijn vastgelegd, maar ook dat hij op uitmuntende wijze aan de individuele betekenis van deze juweeltjes gestalte geeft: perfecte zangkunst en inlevingsvermogen gaan op ideale wijze samen, hierbij naadloos ondersteund door Micha van Weers. Het pakt uit als een ideale combinatie: Scott en Vaughan Williams. Daarmee bevinden we ons gelijk midden in de hogeschool van de Engelse liedkunst.
Ook over de opname (FWL Studios, Leipzig, juli en september 2011) kan ik kort zijn: stem en piano zijn in perfecte balans en er is net voldoende ruimte voor de optimale intimiteit van dit recital. Een regelrechte aanwinst voor het Engelse liedrepertoire!'

CD-review Klassik-Heute

www.klassik-heute.com:
...Der Niederländer Robbert Muuse [...] gestaltet sie mit dem nötigen interpretatorischen Knowhow und stilistischem Gespür. Seine Partnerin Micha van Weers zaubert am Klavier poetische, schwerelose, oft beinahe elfenhafte Klänge. Das Kennenlernen der bei uns kaum bekannten Gesänge lohnt sich.

CD review Klassieke Zaken

'...Scotts wonderschone muzikale wereld van 'Blackbird's Song', 'An Eastern Lament' en 'Water-Lilies'. Bijkomend pluspunt is dat Muuse een ervaren liedzanger is die ook in dit onbekende repertoire overal weet te overtuigen. Net als begeleidster Micha van Weers die hem prachtig completeert. Een waardevolle aanwinst voor de lieddiskografie.' Frans Jansen
Klassieke Zaken

www.musicalifeiten.nl

www.musicalifeiten.nl:
...dat een Nederlandse bariton en een Nederlandse pianist een keuze uit zijn [Scott's] liederen maakten en de kans hadden om die vast te leggen lijkt niet alleen een klein wonder, maar is ook een prachtig initiatief.
[...]Een warm welkom dus voor het Nederlandse initiatief dat niet alleen meteen een goed inzicht biedt in de liederen van Scott, maar ook door het getoonde engagement en de zorgvuldige aandacht een heel hoog interpretatieniveau toont.
Jan de Kruijff - januari 2012

Alles over Kunst

Alles over Kunst:
"...de grootste waarde van deze cd: dat Robbert Muuse en Micha van Weers mij deze componist hebben doen leren kennen. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, naar meer van zijn liederen, naar zijn orkestwerken, naar zijn publicaties. Waarvoor heel veel dank."
Richard Stuivenberg - 7 nov. 2011

Sampler-CD - Muuse & Van Weers

In 2010 maakten bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers een prachtige sampler-CD met stukken uit hun liedprogramma's.

Stuur een e-mail en vraag een exemplaar aan.

ARCHIEF - Nieuws

 

 

Vruchtbaar weekend bij liedcursus in De Lutte

28/29 mei 2011 werd een zeer geslaagd weekend met de liedcursus gegeven door bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers (organisatie: Ver. Vrienden van het Lied). Met gevorderde amateurduo's werd in het Twentse De Lutte hard gewerkt aan prachtig liedrepertoire. Lees hier een verslag

 


Back to Top

Cursus-weekend Liedinterpretatie in De Lutte

Duo Muuse-Van Weers geeft cursus Liedinterpretatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011 organiseert de Vereniging Vrienden van het Lied haar jaarlijkse cursus Liedinterpretatie, door docenten bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers. De amateurcursus is voor duo's van gevorderde amateurzangers en hun pianisten. » lees verder

MAHLER LEEFT! Recital met Jan Rot

Vanaf zaterdag 7 mei 2011 startte de recitaltour van Robbert Muuse & Micha van Weers samen met verteller Jan Rot: de mooiste Mahler-liederen in een nieuw Nederlands jasje!

Een uniek vertelconcert rond één van de grootste liedcomponisten aller tijden!
Meestervertaler Jan Rot voorziet popklassiekers van vindingrijke vertalingen, maar ook in de klassieke hoek heeft hij een eigen plek. Als verwoed Mahlerfan greep hij Mahlers dubbeljubileumjaar - 150 jaar geleden geboren, 100 jaar dood - aan om diens belangrijkste liederen te vertalen. Ze brengen een selectie uit zijn mooiste liederen, waaronder 'Oerlicht' (Urlicht), 'Kies je voor schoonheid' (Liebst du um Schönheit) en 'Rond middernacht' ('Um Mitternacht'). Jan Rot zelf doet een boekje open over zijn avonturen als Mahler-vertaler.

za 7 mei LEIDEN, LAK-theater (20:30) 071-5124890
zo 8 mei AMERSFOORT, St. Aegtenkapel (14:30) 033-4229229
wo 11 mei HOOGEVEEN, De Tamboer (20:15) 0528-280180
vr 13 mei GOUDA De Goudse Schouwburg (20:30) 0182-513750 (kz)
za 21 mei DEN HAAG Aula Koninklijke Bibliotheek - Ned. Muziekinstituut (10:00) SYMPOSIUM
zo 22 mei ARNHEM, Musis Sacrum (15:00) 026-3720720 (zaal achter Theatercafé Mahler)

DAG VAN DE KLASSIEKE MUZIEK - Presentatie vanaf 14.00 uur

11 Oktober 2010 | Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ / Bimhuis | Aanvang presentatie ca.: 14.00 uur

Muziekcentrum Nederland - Dag van de Klassieke Muziek

Foto: Donald Bentvelsen

Liedduo: bariton Robbert Muuse & pianiste Micha van Weers

De nieuwe projecten voor het seizoen 2011-2012, liedrepertoire van o.a.: Viktor Ullmann, Gustav Mahler, Cyril Scott, Maurice Ravel


De Dag van de Klassieke Muziek, voorheen Dag van de Kamermuziek, is de jaarlijkse ontmoetingsdag voor iedereen die werkzaam is in de klassieke muzieksector. MCN organiseert de Dag van de Klassieke Muziek voor iedereen die zich beroepshalve of vrijwillig inzet voor de klassieke muziek in Nederland.

VERBIER FESTIVAL (Switzerland)

In August 2010 Robbert Muuse made his first appearance at the VERBIER FESTIVAL in Switserland.
He sang the part of 1er Soldat in Richard Strauss' opera Salome, conducted by maestro Valery Gergiev.

My photos of Verbier Festival 2010

More information

Verbier Festival Orchestra
Valery Gergiev, dirigent
Deborah Voigt, (Salomé)
Gwyneth Jones, (Hérodias)
Siegfried Jerusalem, (Hérode)
Evgeny Nikitin, (Jochanaan)
John Tessier, (Narraboth)
Robbert Muuse, (1er Soldat)

Discover the programme and book your tickets

From 16 July to 1 August 2010, the Verbier Festival offers a unique opportunity to see some of the greatest names in classical music in one of the most beautiful places on earth.

The Verbier Festival Orchestra conducted by its Music Director Charles Dutoit with soloist Yuja Wang opens this year’s Verbier Festival. The Orchestra goes on to give concerts under Semyon Bychkov, Rafael Frühbeck de Burgos and Daniel Harding.  Other Festival highlights include the Verbier Festival Chamber Orchestra and Gábor Takács-Nagy, two recitals by Evgeny Kissin, an unprecedented cycle of Schubert’s piano sonatas by Elisabeth Leonskaja, as well as appearances by Martha Argerich, Joshua Bell, Leonidas Kavakos, Gidon Kremer, Hélène Grimaud and many many more artists.  The closing concert on 1 August features Richard Strauss’ opera Salome sung by some of the greatest names in opera and conducted by Valery Gergiev.

Click on the calendar to find out more about the programme for the 2010 Verbier Festival or discover our programm in pdf.

"Eerst de muziek, dan de woorden"...

OPERA: Prima la musica, poi le parole

Combattimento Consort Amsterdam

Recensie (klik hier)

Dat een winnaar een verliezer kan zijn, is een oude wijsheid die al heel wat mensen, musici niet in de laatste plaats, hebben ondervonden. Dat geldt ook voor Antonio Salieri (1750-1825) en zijn opera Prima la musica, poi le parole. Deze werd in 1786 uitgevoerd op instigatie van de Oostenrijkse keizer tijdens een wedstrijd met zijn collega en rivaal Wolfgang Amadeus Mozart. Deze laatste had zijn komisch Singspiel Der Schauspieldirektor ingestuurd als tegenhanger voor Salieri’s Italiaanse opera buffa. Mozart verloor en Salieri mocht van keizer Joseph II de prijs in ontvangst nemen. Maar Mozart is tot op de dag van vandaag wereldberoemd, terwijl Salieri daarentegen slechts bekendheid verwierf als diens aartsvijand. Bijna al zijn werk, inclusief deze winnende komische opera is echter in de vergetelheid geraakt. Terecht? Met het Combattimento Consort en regisseur Eva Buchmann kunt u zich wellicht een eerste oordeel vormen over dit ten onrechte vergeten juweeltje. Samen verzorgen zij een semi-scenische uitvoering van deze vrolijke opera over een vlotte componist, een librettist met een writer’s block en twee ruziënde prima donna’s.

Dirigent Jan Willem de Vriend
Regie Eva Buchmann
Solisten:
Eleonora Claudia Patacca
Tonina Ralf Popken
Maestro Piotr Micinski
Poeta Robbert Muuse

Concertladder

DatumConcert
15-08-2020 Liedcursus - Stilte en Spektakel